Utolsó simítások, sikerek és kalandunk egy rigóval…

Hétfőn újra nyitááás! És ezzel kis sorozatunk is elérkezett az utolsó részhez. :(
Ez alkalomból összefoglalnám a hét történéseit, összegezném a nyarat, és még néhány fotóval is meglepem mindazokat, akik nyomon követték életünket a nyári zárva tartás alatt is.

Kezdjük a hét legfontosabb eseményeivel:

– A Folyóiratolvasó ablakaira felkerültek a méretes sötétítőfüggönyök, ezzel megoldódott végre a “Rásüt a monitoromra a nap, nem látok semmit!” típusú probléma.

– Minden bútor, a székek, az asztalok helyükre kerültek az alapos takarítást követően, ezúton is köszönjük a takarító személyzet munkáját! ;)

– A Magyar Narancsból kaptunk 3 tiszteletpéldányt, így a  könyvtárunkról szóló cikket hozzáférhetővé tettük az interneten. :!:

– A fűzős kiállítás látogatottsága még mindig kiemelkedően magas. :grin: A kiállítás szövegeit és egyéb érdekes információkat tartalmazó kis füzetecske ismét elfogyott, így megkezdtük a sokszorosítását.  Ez már a harmadik adag, örülünk, hogy ennyien keresik, az újragyártáshoz viszont egy kis türelmet kérünk, legkésőbb a nyitás napján, augusztus 27-én már újra kapható lesz a füzet az Információs Pultnál! Nyomtatónk és a Kötészet gőzerővel dolgozik ;)

Főigazgatónk és az Egyetemi Levéltár dolgozói Nyíregyházára utaztak :arrow: , a Magyar Levéltárosok Egyesületének 2007. évi vándorgyűlésére. Aki kíváncsi rá, hogy milyen előadásokat hallagtnak kollégáink, és milyen progarmokon vesznek részt, azt böngéssze ezt az oldalt, ahol megtalálható a gyűlés részletes programja. 

A nyárról:

Összességében elmondhatjuk, hogy jó meleg volt :lol: Ennek ellenére aktívan telt, és sok-sok hasznos dolgot tudtunk véghezvinni, melyeket Olvasóink személyesen is megtapasztalhatnak hamarosan.

A nyár elején eltervezett feladatok nagy része kipipálva, pl. tiszta az összes olvasói számítógép, a szabadpolcos állomány számsorrendje jelenleg tökéletes, és igyekezni is fogunk, hogy ez a  rend megmaradjon, és állományunk olvasótermi része könnyen kereshető maradjon.

Ezenkívül nagy erőkkel folyik a folyóiratrevízió, rendezettek a saját munkaállomások és a sajnálatos balesetet szenvedett kolléganőnk állapota is lassan, de biztosan javul. Őt szeretettel várjuk vissza, amint azt az egészségi állapota megengedi, addig pedig pihenjen és olvasson sokat! ;)

És végül egy kis pénteki dráma:

A reggeli órákban furcsa zajra lettünk figyelmesek a Tájékoztatóban. Először azt hittük, hogy a neon ad ki érdekes hangokat, aztán felfedeztük, hogy egy rigó szállt be a terembe. :shock:  Szegényke nagyon meg volt ijedve, azonnal célbe vette a galéráit, megnézett pár könyvet, ült itt-ott, majd repdesett egy kicsit, de lejönni semmiképp nem akart. :roll:  Ekkor két hősies állatbarát kolléga felment a galériára, és egy törölközővel próbálták lefele terelni a riadt madart. Pár perc küzdelem után a rigó végül megadta magát, és leszállt, azonnal célba véve az ablakot, ahol koppant egyet, és az erkélyen találta magát. Spontán szerveződött állatvédő csapatunk megvizsgálta: kézbe vettük, megittatuk a sokkos állatot, majd miután megállapítottuk, hogy csak pihenésre van csak szüksége, és nagyobb baja nem történt, magára hagytuk az egyik növény árnyékában. Itt pihegett még könyvtárunk legújabb tagja egy kicsit, majd kb 10 perc erőgyűjtés után boldogan továbbállt. :)
Az állatmentő akciót így sikeresnek mondhatjuk, és persze minden egyes mozzanatát dokumentáltuk :) A rigó szerencsésen kiheverte a könyvtári látogatást, és már boldogan repked a nagyvilágban. :lol:

Hétfőtől Olvasóinkat is sok szeretettel várjuk könyvtárunkban! ;)