Izgalmas hónap elé nézünk! Több kiadó is tesztüzemre bocsátotta adatbázisait!

Az alábbi kiadványok elérhetők április hónapban az ELTE gépein:

Wiley-Blackwell: http://onlinelibrary.wiley.com/

Főként természettudományi, műszaki és orvosi területen kínálja online elérhető kiadványait.A könyvek egyes fejezeteinek bevezetőit teszik elérhetővé ingyenesen, illetve a folyóiratok egy-egy cikkét teljes szöveggel, PDF-ben és HTML-ben. 1500 folyóirat és közel tízezer (9230) könyv érhető el az előfizetőknek. (Első alkalommal legalább 20 o-bookot kell rendelni, vagy 3000 dollár értékben, később már nincs ilyen megkötés.)

Springer: http://springer.com/ebook május 25-ig elérhető

Természettudományi, műszaki és orvosi, valamint számos társadalomtudományi területen kínál online elérhető tartalmat, tematikus csomagokban árulva a több mint 40 000 e-bookot.

A http://www.springerlink.com oldalon kipróbálási lehetőség kérése nélkül megnézhetők a könyveik teljes terjedelemben, letölteni viszont csak pár oldalt, bevezetőket enged PDF-ben.

Walter de Gruyter: http://www.degruyter.com/cont/glob/ebooksEn.cfm

Humán- és társadalomtudományok (főként nyelv- és irodalomtudomány, valamint a klasszikus és keleti tanulmányok) területén kínálja elektronikus tartalmait, modern módon az 1749 óta működő kiadó. A jogosultsággal rendelkezők korlátlan számban használhatják egyszerre e-könyveiket, időbeli korlátozás nélkül. Egyenként is kaphatók kiadványaik, “eBooks on demand” szolgáltatásuk széles körben elismert.

Cambridge University Press: http://ebooks.cambridge.org/

Minden tudományterületről nyújt, összességében tízezernél több e-bookot, melyek listája letölthető Excel fájlban a honlap nyitóoldaláról. Bejelentkezés nélkül csak a könyvek bevezetőjének néhány oldala tekinthető meg PDF-ben.

SAGE Humanities and Social Science: http://online.sagepub.com

Az adatbázisban 419 SAGE folyóirat található 1999-től teljes szöveggel.

Taylor & Francis kiadó folyóiratai: http://www.informaworld.com

Az adatbázisok az ELTE gépekről elérhetőek bárki számára, mivel a szolgáltatók IP cím alapján azonosítanak. Így akár ELTE WiFi használatával is igénybe vehetőek a szolgáltatások!

Kellemes böngészést és eredményes használatot mindenkinek!