november 2010


Az Egyetemi Könyvtár 2010. december 7-én, 10 és 18 óra között kedvezményes könyvvásárt tart a könyvtár aulájában. A választékban majdnem minden megtalálható a lektűrtől az ezotérián át a tudományos művekig. Régi és új könyvek, folyóiratok, valamint a könyvtár saját kiadványai rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg.

Minden vásárlónk 1000 Ft fölötti vásárlása esetén ajándékba kapja a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. vásárlói kártyáját, amellyel kedvezményesen (magyar nyelvű könyvek esetén ez 25%, egyéb dokumentum, pl. CD, DVD, 10%) vásárolhat a Kódex Könyváruházban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  • Zsarátnok / William Golding ; [ford. Vághy László] – Budapest, 2010

Az ELTE Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet portás, karbantartó és fűtői munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

Hadszíntérkutatás a Doberdó-fennsíkon címmel a “Magyar ezredek a Doberdó-fennsík védelmében” című kötet szerzőinek vetítéssel egybekötött előadásaira kerül sor 2010. november 25-én 17 órakor az ELTE Egyetemi Könyvtár Dísztermében (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.). Az előadást megnyitja Dr. Szögi László az ELTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója. Az előadásokat A Nagy Háború írásban és képben szerkesztősége által készített, korabeli dalokkal kísért rövid vetítések kötik össze.

  • Pintér Tamás: Az olasz front kialakulása és a Doberdó-fennsík jelentősége
  • Rózsafi János: Doberdói terepkutatások
  • Stencinger Norbert: Gáztámadás a Doberdón és az utolsó napok küzdelmei

Az ELTE 375 éves jubileumi rendezvényeinek egyik záróeseményeként 2010. november 12-13-án az Egyetemi Könyvtárban kerül sor a Nemzetközi Egyetemtörténeti Bizottság (ICHU) konferenciájára “A centrum és periféria viszonya az európai és más kontinensek egyetemi szervezetének kialakításában” címmel.

A konferencia nyilvános, a férőhelyek függvényében látogatható.

Letölthető program.

Update1: Letölthető az előadások kivonata.

Update2: Fényképek a konferenciáról.

  • A magyar huszárság eredete / Darkó Jenő ; [szerk. Romhányi Beatrix és Kerepeszki Róbert] ; [az utószót írta Kerepeszki Róbert] – Máriabesnyő ;  Gödöllő, 2010
  • Pécsi séták / [Nagy János Ádám, Ledniczky Lívia] – [Pécs], 2010