április 2010


  • A század / Alain Badiou ; ford. Mihancsik Zsófia – Budapest, 2010
  • Ponyva / Charles Bukowski ; [ford. Pritz Péter] – Budapest, 2005

Rendezvény miatt 2010. április 30-án (pénteken) 10-18 óra között tart nyitva a könyvtár.
Megértésüket köszönjük!

2010-ben az UNESCO Ljubljanát választotta a világ könyv-fővárosává. Ebből az alkalomból az ELTE Egyetemi Könyvtár május 4. és június 14. között önálló kiállítással mutatkozik be a Szlovén Nemzeti és Egyetemi KönyvtárbanA 450 éves budapesti Egyetemi Könyvtár kincsei” címmel. A legrégibb folyamatosan működő magyar egyetemi bibliotéka Magyarország egyik legértékesebb könyvgyűjteményét őrzi, amelyből 38 db 15-19. századi dokumentum szerepel a kiállításon – köztük két corvina és egy további kódex, számos ősnyomtatvány, valamint egy igen értékes összeállítás a legkorábbi magyar nyelvű, vagy magyar vonatkozású könyvekből. A kiállítást kísérő szlovén és angol nyelvű információs anyag és katalógus a könyvtár fejlődését egészen napjainkig mutatja be.
Részletek és letölthető katalógus a honlapon.

Update: Képek és beszédek (Mateja Komel Snoj, Hudecz Ferenc, Szögi László)

Az Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet a Hálózati és módszertani osztályon könyvtárosi és a Gyűjteményfejlesztési és feldolgozó osztályon feldolgozó könyvtárosi munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

  • Utcakölykök / Pier Paolo Pasolini ; [ford. De Martin Eszter és Puskás István] – Pozsony, 2009

A jogi dokumentumok kurrens és történeti adatbázisa a HeinOnline április 1. és május 30. között tesztelhető az ELTE minden számítógépéről.

A HeinOnline jogi adatbázis, amelynek folyóirat-állománya több, mint 1300 nemzetközileg elismert tudományos szakfolyóirat összes példányát tartalmazza, azok első számától kezdődően, megszakítás nélkül. Az állományban található folyóiratok az általuk taglalt jogterületek szerint rendezettek.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

Az Ovid Technologies 2010 áprilisára ingyenesen elérhetővé teszi az Analitical Abstracts adatbázist.

A Royal Society of Chemistry által kiadott bibliográfiákat és absztraktokat tartalmazó adatbázis az analitikai tudományokkal foglalkozó szakemberek számára nyújt segítséget. Több mint 340.000 rekordot tartalmaz 1980-tól napjainkig. A következő területeket érinti: biokémia, biofizika, kémia, földtudomány, környezettudomány, élelmiszertudomány és élelmiszertechnológia, molekuláris biológia, gyógyszerészet.

Egyéni regisztráció után használható.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.