március 2010


  • Chéri / Colette ; [Kállay Miklós fordítását átd. Tótfalusi Ágnes] – Budapest, 2009
  • A Képes krónika könyve / [írta] Veszprémy László, Wehli Tünde ; [a felvételeket kész.] Hapák József ; [közread. az] … Országos Széchenyi Könyvtár – [Budapest], cop. 2009

Az ebrary Academic Complete e-book csomagja március 16. és április 16. között tesztelhető.

Az adatbázisban több mint 47.000 cím található, és a legtöbb kiadás 2004 utáni. A következő témakörökben talál könyveket a csomagban: antropológia, közgazdaságtan, informatika, oktatás, mérnöki tudományok, történelem, politika, jog, nyelv, irodalom, élettudományok, orvostudomány, bölcsészet, pszichológia, szociológia, vallás, filozófia. A kiadók között megtalálja pl. az Oxford University Presst, az MIT Presst, a Cambridge University Presst, a Springert, a Taylor & Francist.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

  • Biblikus teológiai szótár / Xavier Léon-Dufour irányításával szerk. Jean Duplacy [et al.] ; [a magyar kiadás szerk. Szabó Ferenc és Nagy Ferenc] – Budapest, 2009

Az Ovid Technologies 2010 márciusára ingyenesen elérhetővé teszi a GeoRef adatbázist.

Az American Geological Institute által kiadott adatbázis több mint 3 millió absztraktot tartalmaz geotudományi folyóiratokból, könyvekből, konferencia kiadványokból, térképekből.

Egyéni regisztráció után használható.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

Az EBSCO Historical Abstract adatbázisa március 1. és április 15. között tesztelhető.

A Historical Abstracts with Full Text adatbázis egy egyedülálló forrás, amely az Amerikai Egyesült Államok és Kanada történelmén kívül a világ történelmét veszi számba, 1450-tól napjainkig. Több mint 1800 negyven különböző nyelven kiadott folyóirat cikkeinek bibliográfiai leírását tartalmazza, akár 1955-ig visszamenőleg. Több mint négyszáz folyóirat és 150 könyv teljes szöveggel is elérhető.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.