április 2008


Fashion TrendA VAM Design Center Fashion Trend című rendezvénye keretében az ELTE Egyetemi Könyvtár izgalmas divattörténeti anyagot mutat be. A nagyközönség számára eddig ritkán látott kincsek, metszetek digitalizált, majd nyomtatott másolatai láthatóak. A bemutatott képeken keresztül bepillantást nyerhetünk a 19. század öltözködési szokásaiba, de olvashatunk korabeli társkereső hirdetéseket is. A kiállítás megtekinthető a VI. ker., Király utca 26 sz. alatt, április 25. és 27. között.
A kiállításról egyéb információ a VAM Design honlapján.

 

Megjelent „Az egyesült Európa előhírnökei: görögök és görög kultúra a Kárpát-medencében” című kiállítás anyagát bemutató katalógus. A kiadvány háromnyelvű, képekkel gazdagon illusztrált, és részletes tárgyleírás található benne minden kiállított dokumentumról, műtárgyról. A katalógus 1000 Ft-os egységáron megvásárolható a könyvtár információs pultjánál, az aulában.

Értesítjük tisztelt látogatóinkat, hogy az ELTE Egyetemi Könyvtár, az “Egyesült Európa előhírnökei: görögök és görög kultúra a Kárpát-medencében” című kiállítás nyitva tartását meghosszabbította április 30-ig.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kiállítás április 30-ig munkanapokon 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Update: Megjelent a kiállítás anyagát bemutató katalógus. A kiadvány háromnyelvű, képekkel gazdagon illusztrált. A katalógusban részletes tárgyleírás található, az összes, kiállításon megtekinthető tárgyról. A katalógusok 1000 Ft-os egységáron kaphatók az Egyetemi Könyvtár információs pultjánál.

A hét folyamán a Germanisztikai Intézet Skandinavisztika tanszékének gyűjteményéről készült adatbázis rekordjai betöltésre kerültek az Egyetem könyvtári adatbázisába (Horizon). Több mint hétezer példány rekordja válik ezáltal elérhetővé a katalógusban, és ez lefedi a skandinavisztika gyűjtemény egészét, amely állományát tekintve egyedülálló az országban. A rekordok jelenleg még hiányosak, de javításukat folyamatosan végzik a kollégák az elkövetkezendő időszakban.

BruxInfoA BruxInfo Szerkesztőségének felajánlásával az Egyetemi Könyvtár Tájékoztatójában egy számítógépen elérhetővé tettük a BruxInfo EU-információs internetes tartalomszolgáltatás regisztrációhoz kötött szolgáltatásait.

A honlap célja az EU-vonatkozású aktualitások helyszíni követése, tartalmuk kibontása, összefüggéseik ismertetése, értelmezésük segítése, dokumentumok részleteinek bemutatása. Egyaránt foglalkozik uniós jogszabályfejlemények követésével, az EU-politikák alakulásának, valamint EU bírósági döntések ismertetésével.

További részletekért forduljon könyvtárosához!

Az EBSCO Publishing ingyenes hozzáférést biztosít május 3-ig az egész ELTE számára az alábbi neveléstudományi adatbázisok csomagjához.

    * Education Research Complete
    * Education Abstracts
    * Educational Administration Abstracts
    * Professional Development Collection

Az ELTE Egyetemi Könyvtár Tájékoztató és dokumentumszolgáltató osztálya hallgatókat keres teremőri munkakörbe, 4 vagy 8 órás munkaidőben.

Feladat: A könyvtár dísztermének felügyelete, vendégek, látogatók fogadása.
Előny: Idegen nyelv/ek ismerete.

Az állás betölthető: 2008. május 15-től.

Bérezés: KJT szerint

Jelentkezés:

A pályázatokat írásban vagy e-mailben lehet benyújtani Dr. Szögi László főigazgató részére.

A beadás határideje: április 30.

1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

e-mail: ek_titkarsag@ludens.elte.hu

Antalóczy Zoltán: Írjátok meg az igazságot! (1990-2007) c�mű könyvének bemutatója az Egyetemi KönyvtárbanA Helikon kiadó bemutatja Antalóczy Zoltán: Írjátok meg az igazságot! (1990-2007) című könyvét 2008. április 10-én 16 órakor az Egyetemi Könyvtár Dísztermében.
A könyvet méltatja és ajánlja Dr. Klinghammer István akadémikus, professzor, az ELTE volt rektora.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!