március 2008


Az Egyetemi Könyvtár Dísztermében megrendezett kiállításhoz kapcsolódva 2008. március 28-án, 14 órakor Konstantinos Svolopoulos, az Athéni Egyetem Újkori Történelem professzora és akadémikus tart előadást “A görög kereskedők Magyarországon a 18. században – Zavirasz György” címmel.

Mindenkit szerettel várunk!

Az egyesült Európa előhírnökei: Görögök és görög kultúra a Kárpát-medencében címmel kiállítás nyílik az Egyetemi Könyvtár Dísztermében. A kiállítás március 28-tól április 25-ig munkanapokon 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Az Egyetemi Könyvtár 19. századi folyóirat állománya egyes részeinek állapota annyira megromlott, hogy elkerülhetetlenné vált ezen állományrészeknek az olvasói használatból való kivonása és zárolása. A könyvtár, anyagi lehetőségei függvényében igyekszik e folyóiratokat a későbbiekben restauráltatni, illetve digitalizálni, így tenni hozzáférhetővé őket a könyvtárhasználók számára.

2008. április 1-től az alábbi folyóiratok és állományrészek nem használhatók:

A Budapesti Híradó, Budapesti Napló, Ellenőr, Fővárosi Lapok, Függetlenség, Hazánk, A Hon, Korunk, Magyar Újság, Nemzet, Pester Ofner Zeitung, Pester Tagesblatt, Sürgöny, Szabad Nép teljes anyaga.

A Budapesti Közlöny 1881 előtti, a Budapesti Hírlap 1919 előtti és a Pesti Napló 1900 előtti évfolyamai.

 

Az ELTE Egyetemi Könyvtárban lehetőség nyílik a „Microsoft Word használata” című, alapszintű tanfolyamon való részvételre.

Az előadások április 3-án lesznek, a következő időpontokban: 10-11.30; 13-14.30; 15-16.30

A tanfolyamot Káldor Zsófia tartja, az E-Magyarország ponthoz kapcsolódva.

Az előadások a Vallástudományi olvasóteremben lesznek megtartva.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

CAB/OVID adatbázisok 2008. március 31-ig ingyenesen elérhetők az OvidSP oldaláról. Azonosító kérhető Varga Klárától e-mailben.

Kedves Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ELTE Egyetemi Könyvtár 2008. március 27-én (csütörtökön) 16 15 órától rendezvény miatt zárva tart.
2008. március 28-tól a Könyvtár a megszokott nyitvatartási rendben ismét várja olvasóit!

Megértésüket köszönjük!

Update: A sok, hivatalos és díszes vendégre tekintettel a tervezettnél 1 órával korábban, 15 órakor zár a könyvtár.