február 2008


Válogatás az ELTE Egyetemi Levéltár éremgyűjteményéből című kiállítás megnyitójára kerül sor 2008. február 25-én 13 órakor, az Egyetemi Könyvtár Dísztermében.
Köszöntőt mond Dr. Szögi László az Egyetemi Könyvtár főigazgatója. A kiállítást rendezte és megnyitja Vér Eszter Virág.

A kiállítás március 21-ig munkanapokon 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Palgrave Macmillan JournalsA Palgrave Macmillan kiadó 2008. március 31-ig meghosszabbította az ingyenes online hozzáférést az általa gondozott (angol nyelvű) tudományos folyóiratok cikkeihez. A cikkek teljes szövege letölthető akár PDF, akár HTML formátumban az ELTE hálózatának számítógépeiről az alábbi honlapon keresztül:
http://www.palgrave-journals.com/pal/jnlindex.html

A kiadó több mint 60 periodikát jelentet meg, a politikatudományoktól kezdve a közgazdaságtudományon át az információtechnológiáig.

2008 áprilisától a Palgrave Macmillan folyóiratok online hozzáférése a Nature Publishing Group (NPG) testvérvállalaton keresztül site licencel fizethetők elő. A print és online egyesített előfizetések 2008. március 31-től megszűnnek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára pályázatot hirdet a Gazdasági és technikai osztályon betöltendő osztályvezetői állásra. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára az ELTE szolgáltató szervezeti egysége, nem önálló gazdálkodású intézmény.

Az osztályvezető feladatai:

* Felügyeli és irányítja a Pénz- és munkaügyi csoport, a Gondnokság valamint a Kötészeti és restaurátor műhely tevékenységét.
* Elkészíti és végrehajtja az Egyetemi Könyvtár éves költségvetési tervét, az Egyetem költségvetési előírásainak betartásával.
* Munkaügyi feladatok ellátása, irányítása.
* A Könyvtár biztonsági, vagyonvédelmi ügyeinek szervezése, végrehajtása, ellenőrzése.
* Az épület fenntartásának, üzemelésének biztosítása, az ezzel kapcsolatos tevékenységek koordinálása.
* Adatszolgáltatás a hatáskörébe tartozó területek tekintetében, elemzések készítése.
* Kapcsolattarás az ELTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóságának osztályaival.

Feltételek:

* Felsőfokú szakirányú végzettség.
* Legalább 5 éves szakmai (ebből 2 év költségvetési intézménynél) gyakorlat.
* Legalább 3 éves vezetői gyakorlat.
* Büntetlen előélet.

Előny:

* SAP ismerete.
* Idegen nyelv/ek ismerete.

Bérezés a KJT alapján ill. megegyezés szerint.

A pályázatokat március 10-ig kell benyújtani az Egyetemi Könyvtár főigazgatójához, Dr. Szögi Lászlóhoz levélben (ELTE Egyetemi Könyvtár. 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) vagy e-mailben.