január 2008


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára pályázatot hirdet a Gazdasági és technikai osztályon betöltendő gondnoki állásra.

Feladatai:

* A Könyvtár biztonsági, vagyonvédelmi ügyeinek szervezése, végrehajtása, ellenőrzése.
* Portaszolgálat, takarítás biztosítása, megszervezése.
* Munkavédelmi, tűzvédelmi előírások betartatása.
* Az épület fenntartásának, üzemelésének biztosítása, az ezzel kapcsolatos tevékenységek koordinálása.
* A könyvtár rendezvényeivel kapcsolatos tevékenységek végrehajtása, koordinálása.

Feltételek:

* Középfokú műszaki végzettség, legalább 5 éves szakmai gyakorlat.
* Az állás betöltéséhez erkölcsi bizonyítvány szükséges.

Előny:

* Középvezetői gyakorlat.
* Költségvetési intézményben szerzett gyakorlat.
* Tűzvédelmi vagy munkavédelmi vagy fűtői szakképesítés.

Bérezés a KJT szerint.

A pályázatnak tartalmaznia kell a szakmai önéletrajzot és egy motivációs levelet.

A pályázatokat a megjelenéstől számított 15 napon belül, de legkésőbb február 18-ig kell benyújtani az Egyetemi Könyvtár főigazgatójához, Dr. Szögi Lászlóhoz levélben (ELTE Egyetemi Könyvtár, 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) vagy e-mailben.

WBIS adatbázis az Egyetemi KönyvtárbanAz Oktatási és Kulturális Minisztérium megvásárolta a Walter De Gruyter GMBH & Co. Berlin által kiadott World Biographical Information System (WBIS) Online adatbankot, amely 25 nemzeti biográfia egyesített gyűjteménye. Az Országos Széchényi Könyvtár és minden magyar egyetemi könyvtár rendelkezésére áll online a WBIS közel 5.000.000 személy életrajzát tartalmazó rendszere.
Az adatbázis az ELTE-n csak az Egyetemi Könyvtár számítógépein érhető el.

A Palgrave Macmillan kiadó január 15-től február 15-ig ingyenes online hozzáférést biztosít az általa gondozott (angol nyelvű) tudományos folyóiratok cikkeihez. A cikkek teljes szövege letölthető akár PDF, akár HTML formátumban az ELTE hálózatának számítógépeiről az alábbi honlapon keresztül:
http://www.palgrave-journals.com/pal/jnlindex.html

A kiadó több mint 60 periodikát jelentet meg, a politikatudományoktól kezdve a közgazdaságtudományon át az információtechnológiáig.

Várnod kell a kölcsönözni kívánt könyvre? Vagy csak beugrottál visszahozni valamit? Esetleg egy barátoddal van itt találkád? Bármiért is vagy itt, a mi kérésünk ugyanaz: Ne rohanj! Szánj egy kis időt beteg embertársainkra, akiknek igen sokat jelenthet az, ami neked csupán pár perc.

Január 16-én szerdán 14 és 18 óra között véradás lesz a könyvtárban.

Kérjük, hogy a regisztrációhoz személyi igazolványodat és TAJ kártyádat hozd magaddal, és szólj csoporttársaidnak, tanáraidnak, ismerőseidnek is! :)

“Adományoddal” 3 életet menthetsz meg!

Az Egyetemi Könyvtár által alapított “Pro Bibliotheca Universitatis” díjat 2007 decemberében Raffay Zsuzsanna könyvtáros, a Gyűjteményszervezési és feldolgozó osztály munkatársa, valamint Szalaváry Miklós restaurátor kapták több évtizedes magas színvonalú munkájukért.

Tájékoztató könyvtáros a Tájékoztató és dokumentumszolgáltató osztályon.

 • Feladatai: Hagyományos és elektronikus tájékoztatás; online szolgáltatások karbantartása.
 • Pályázati feltételek: Felsőfokú szakirányú végzettség, idegen nyelv(ek) ismerete.
 • Munkaidő: 10-18 óra.
 • Bérezés a KJT szerint.

Raktáros a Tájékoztató és dokumentumszolgáltató osztályon.

 • Feladatai: Dokumentumok kérésre való kiszolgálása, majd eredeti helyükre történő visszaosztása, és az ezzel kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása a könyvtár épületében lévő illetve az azon kívül elhelyezkedő raktárakban. Részvétel a könyvtár raktárait érintő minden tevékenységben: állományellenőrzésben, revízióban, raktárrendezésben, átcsoportosításban stb.
 • Követelmény: középfokú végzettség.
 • Előny: szakmai gyakorlat.
 • Munkaidő: 10-18 óra.
 • Bérezés a KJT szerint.

A pályázathoz csatolandó:

 • Szakmai önéletrajz
 • Motivációs levél

A pályázatokat a megjelenéstől számított 15 napon belül, de legkésőbb 2008. január 20-ig kell benyújtani az Egyetemi Könyvtár főigazgatójához levélben (ELTE Egyetemi Könyvtár, 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) vagy e-mailben.