munkatárs


Program

19.00-19:25 Bibor Máté – Arany János kéziratai az Egyetemi Könyvtárban

19:30-19:55 Dr. Fabó Edit – Mit akartak a férfiak és a nők a „boldog békeidőkben”?

20:00-20:25 Dr. Szögi László – Magyarország helye Európában történeti földrajzi kontextusban

20:30-20:45 Szünet

20:45-21:10 Bikádi Katalin – Kutatókönyvtár az íróasztalon: Nyílt folyóirat-adatbázisok

21:15-21:40 Székelyné Török Tünde – A keresőmotorok működése

regisztráció: www.kutatokejszakaja.hu

Időpont: 2011. szeptember 23. péntek 19:00-22:00

Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár, Díszterem

1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

www.konyvtar.elte.hu

Az ELTE Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet informatikus és tájékoztató könyvtárosi munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet kéziratokkal és régi nyomtatványokkal foglalkozó könyvtárosi munkakör munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

Knapp Éva tudományos kutató, az MTA doktora, az Egyetemi Könyvtár munkatársa kapta a 2011. évi Faludi Ferenc alkotói díjat.

Knapp Éva többek között a koraújkor, azon belül a 18. század művelődés-, színház-, könyv- és könyvtártörténetének területén végzett, nemzetközileg is elismert felfedező alapkutatásaiért, valamint a Faludi Ferenc prózai műveinek kritikai kiadásában közölt, bizonytalan szerzőségű szöveg alapos filológiai vizsgálatáért vehette át a díjat március 30-án az MTA az MTA Irodalomtudományi Intézet Illyés archívumában.

A Faludi Ferenc Alkotói Díjat 2004-ben, Faludi Ferenc 18. századi jezsuitaszerzetes, író, költő, műfordító születésének 300. évfordulója alkalmából hozta létre a Faludi Ferenc Akadémia és az MTA Irodalomtudományi Intézete a 18. századi irodalommal kapcsolatos kutatások kiemelkedő eredményeinek elismerésére.

Képek a díjátadásról.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet portás, karbantartó és fűtői munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

Az Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet a Gyűjteményfejlesztési és feldolgozó osztályán betöltendő feldolgozó könyvtárosi állásra. Részletek a honlapon.

Az Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet a Kéziratok és régi nyomtatványok osztályán betöltendő könyvtárosi állásra.
Részletek a honlapon.

Az Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet részmunkaidős információ pultos munkatársi munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

Az Egyetemi Könyvtár pályázatot hirdet humánerőforrás munkatársi és kommunikációs munkatársi munkakör betöltésére. Részletek a honlapon.

Az MKE 42. Vándorgyűléséhez kapcsolódóan “Könyvtárunk rejtett zugai” címmel fotópályázatot hirdettek könyvtárosok számára, amelynek témája saját könyvtáruk egy hangulatos részletének bemutatása. Márku Mónika kollégánk Hajtmanszki Péter fotójával nevezett be, amelyen a “Díszterem” című fotó II. helyezést ért el. Gratulálunk!

Következő oldal »