véradás


Várnod kell a kölcsönözni kívánt könyvre? Vagy csak beugrottál visszahozni valamit? Esetleg egy barátoddal van itt találkád? Bármiért is vagy itt, a mi kérésünk ugyanaz: Ne rohanj! Szánj egy kis időt beteg embertársainkra, akiknek igen sokat jelenthet az, ami neked csupán pár perc.

Január 16-én szerdán 14 és 18 óra között véradás lesz a könyvtárban.

Kérjük, hogy a regisztrációhoz személyi igazolványodat és TAJ kártyádat hozd magaddal, és szólj csoporttársaidnak, tanáraidnak, ismerőseidnek is! :)

“Adományoddal” 3 életet menthetsz meg!

 

Köszönöm, hogy segítettél!Nyéki András, a Magyar Vöröskereszt munkatársa blogunk kérdésére a következőket mondta el az Egyetemi Könyvtárban, a napokban megrendezett véradásról:  

„A véradó nap ismét sikeresnek minősíthető, bár a megszokottól eltérően, ez alkalommal nem a díszteremben, hanem egy földszinti teremben került megrendezésre. A véradáson 25 fő jelent meg, melyből csak 1 fő nem kezdhette meg az orvosi vizsgálat után a véradást. 

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete nevében, hogy lehetőséget biztosítottak számunkra a véradás megrendezésére, köszönet továbbá minden véradónak az önzetlenségéért!”

A következő véradó nap tervezett időpontja könyvtárunkban: 2007. szeptember.

Addig is tájékozódjatok, érdeklődjetek a www.veradas.hu oldalon az aktuális időpontokról és helyszínekről!

Várnod kell a kölcsönözni kívánt könyvre? Vagy csak beugrottál visszahozni valamit? Esetleg egy barátoddal van itt találkád? Bármiért is vagy itt, a mi kérésünk ugyanaz: Ne rohanj! Szánj egy kis időt beteg embertársainkra, akiknek igen sokat jelenthet az, ami Neked csupán pár perc.

Június 4-én hétfőn 14 és 18 óra között véradás lesz a könyvtár 2. emeleti tárgyalótermében.

Kérjük, hogy a regisztrációhoz személyi igazolványodat és TAJ kártyádat hozd magaddal, és szólj csoporttársaidnak, tanáraidnak, ismerőseidnek is! :)

“Adományoddal” 3 életet menthetsz meg!

Véradás

Március elsején csütörtökön délután kettő és hat óra között véradás lesz a díszteremben.

Gyertek!

babaeltekonyvtart.jpg

A kezdeti, kissé bizonytalan indulás után, két óra alatt átléptük a minimális mennyiséget, ami szükséges ahhoz hogy kiszállásos véradást lehessen szervezni egy adott helyszínre – mondta el blogunknak Nyéki András a Magyar Vöröskereszt munkatársa, aki szerint jól sikerült a rendezvény.

A hirtelen beköszöntött hideg kicsit talán visszavetette az emberek véradási kedvét de azért még így is eléggé sokan gondolták úgy hogy dacolva a kedvezőtlen időjárási körülményekkel ilyen módon is segítenek beteg embertársaik gyógyulásában. :)

Milyen problémák merültek föl?
A véradáshoz mindenképpen szükséges személyi igazolvány és TAJ kártya, sajnos néha előfordul hogy ezek közül valami otthon marad, és a segítő szándék ellenére nem kezdhető meg a véradás. Itt most ez fokozottan jellemző volt, ugyanis kb. 5 véradót kellett emiatt elküldeni.. :(

Legközelebb a könyvtárban?
Ha ismét segítséget és támogatást kapunk a teremhasználatot illetően, a helyi szervezővel történt egyeztetés után úgy tünik, hogy valószínűleg január végén, február elején lesz a következő véradás.

Hány emberen segítettünk ma?
Egy véradó akár három emberen is segíthet, ezért is az a véradás szlogenje hogy: “Adj vért és ments meg három életet.” A könyvtárban rendezett véradás közel 100 ember eletét segített megmenteni.

Véradásról hol lehet tájékozódni?
A www.veradas.hu oldalon, ahol megyénként megtalálhatók az aktuális helyszínek és időpontok.

Köszönjük azoknak, akik megjelentek a mai véradáson és “adományukkal” hozzájárultak emberéletek megmentéséhez, beteg embertársaik gyógyulásához.

Október 30-án hétfőn 14 és 18 óra között véradás lesz a könyvtár dísztermében!

Akiket várunk: a véradásban rendszeresen résztvevő iskolákon túl az oktatási intézmények azon pedagógusait, oktatóit, diákjait és hallgatóit, akik fontosnak tartják, hogy “adományukkal”, saját vérükkel másokon segítsenek. De várjuk azokat is, akik valamilyen okból vért nem adhatnak, de segítő erejükkel, szándékukkal vállalják mások meggyőzését, ezzel is segítve az akció sikerét.
Kérjük, hogy a regisztrációhoz személyi igazolványodat és TAJ kártyádat hozd magaddal!

Véradás 2006. október 30.

A Pálos gyűjtemény hétfőn 14 óráig tekinthető meg!