tesztidőszak


December 16-ig négy ProQuest adatbázis tesztelhető.

  • Digitale Bibliothek Deutscher Klassiker
  • German Literature Collections
  • Literature Online
  • Literature Online Reference Edition

 

Az angol Emerald cég próbahozzáférést biztosít szeptember 19. és október 19. között könyvtártudományi és informatikai online folyóirataihoz és elektronikus könyveihez.

A szolgáltatás az ELTE számítógépeiről már elérhető!

92 különböző e-könyvben kereshet az EBSCO felületén (http://search.ebscohost.com) a Trial access – ACADEMIC eBooks menüpont alatt az ELTE számítógépeiről 2011. szeptember 30-ig.

Az e-könyvek a képen látható módon érhetőek el az EBSCO HOST-ról

Izgalmas hónap elé nézünk! Több kiadó is tesztüzemre bocsátotta adatbázisait!

Az alábbi kiadványok elérhetők április hónapban az ELTE gépein:

Wiley-Blackwell: http://onlinelibrary.wiley.com/

Főként természettudományi, műszaki és orvosi területen kínálja online elérhető kiadványait.A könyvek egyes fejezeteinek bevezetőit teszik elérhetővé ingyenesen, illetve a folyóiratok egy-egy cikkét teljes szöveggel, PDF-ben és HTML-ben. 1500 folyóirat és közel tízezer (9230) könyv érhető el az előfizetőknek. (Első alkalommal legalább 20 o-bookot kell rendelni, vagy 3000 dollár értékben, később már nincs ilyen megkötés.)

Springer: http://springer.com/ebook május 25-ig elérhető

Természettudományi, műszaki és orvosi, valamint számos társadalomtudományi területen kínál online elérhető tartalmat, tematikus csomagokban árulva a több mint 40 000 e-bookot.

A http://www.springerlink.com oldalon kipróbálási lehetőség kérése nélkül megnézhetők a könyveik teljes terjedelemben, letölteni viszont csak pár oldalt, bevezetőket enged PDF-ben.

Walter de Gruyter: http://www.degruyter.com/cont/glob/ebooksEn.cfm

Humán- és társadalomtudományok (főként nyelv- és irodalomtudomány, valamint a klasszikus és keleti tanulmányok) területén kínálja elektronikus tartalmait, modern módon az 1749 óta működő kiadó. A jogosultsággal rendelkezők korlátlan számban használhatják egyszerre e-könyveiket, időbeli korlátozás nélkül. Egyenként is kaphatók kiadványaik, “eBooks on demand” szolgáltatásuk széles körben elismert.

Cambridge University Press: http://ebooks.cambridge.org/

Minden tudományterületről nyújt, összességében tízezernél több e-bookot, melyek listája letölthető Excel fájlban a honlap nyitóoldaláról. Bejelentkezés nélkül csak a könyvek bevezetőjének néhány oldala tekinthető meg PDF-ben.

SAGE Humanities and Social Science: http://online.sagepub.com

Az adatbázisban 419 SAGE folyóirat található 1999-től teljes szöveggel.

Taylor & Francis kiadó folyóiratai: http://www.informaworld.com

Az adatbázisok az ELTE gépekről elérhetőek bárki számára, mivel a szolgáltatók IP cím alapján azonosítanak. Így akár ELTE WiFi használatával is igénybe vehetőek a szolgáltatások!

Kellemes böngészést és eredményes használatot mindenkinek!

Az Oxford University Press 2011. január 27-február 28. között elérhetővé teszi az Oxford English Dictionary Online-t.

Az Oxford English Dictionary több mint 600.000 szó történetét és használatának bemutatását tartalmazza 3 milliónyi példán keresztül. Az angol nyelv történetének legmegbízhatóbb és legátfogóbb nyilvántartása. Az Oxford English Dictionary legfrissebb teljes szövege mellett kereshetünk a Historical Thesaurus of the OED kötetben is.

Elérhető az Egyetem minden számítógépéről.

2011. január 12-ig elérhető lesz az Elsevier SCOPUS adatbázisa az ELTE minden számítógépéről.

A SCOPUS több mint 17.000 peer-reviewed folyóirat (ebből mintegy 3.500 humán- és társadalomtudományi), 350 könyvsorozat, 3,7 millió konferenciaanyag referálásával több mint 42,5 millió, bibliográfiai adatokat, tartalmi kivonatot és idézési adatokat tartalmazó rekordot szolgáltat.

Az adatbázisból rekordok emelhetők át a KPA, MTMT tudományos adatbázisokba és az általánosan használt bibliográfia-kezelőkbe: RefWorks, EndNote, EndNote Web, ProCite, Zotero, BibTeX

További információk a SCOPUS-ról a hivatalos honlapon.

Elérhető az Egyetem minden számítógépekről.

A jogi dokumentumok kurrens és történeti adatbázisa a HeinOnline április 1. és május 30. között tesztelhető az ELTE minden számítógépéről.

A HeinOnline jogi adatbázis, amelynek folyóirat-állománya több, mint 1300 nemzetközileg elismert tudományos szakfolyóirat összes példányát tartalmazza, azok első számától kezdődően, megszakítás nélkül. Az állományban található folyóiratok az általuk taglalt jogterületek szerint rendezettek.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

Az Ovid Technologies 2010 áprilisára ingyenesen elérhetővé teszi az Analitical Abstracts adatbázist.

A Royal Society of Chemistry által kiadott bibliográfiákat és absztraktokat tartalmazó adatbázis az analitikai tudományokkal foglalkozó szakemberek számára nyújt segítséget. Több mint 340.000 rekordot tartalmaz 1980-tól napjainkig. A következő területeket érinti: biokémia, biofizika, kémia, földtudomány, környezettudomány, élelmiszertudomány és élelmiszertechnológia, molekuláris biológia, gyógyszerészet.

Egyéni regisztráció után használható.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

Az ebrary Academic Complete e-book csomagja március 16. és április 16. között tesztelhető.

Az adatbázisban több mint 47.000 cím található, és a legtöbb kiadás 2004 utáni. A következő témakörökben talál könyveket a csomagban: antropológia, közgazdaságtan, informatika, oktatás, mérnöki tudományok, történelem, politika, jog, nyelv, irodalom, élettudományok, orvostudomány, bölcsészet, pszichológia, szociológia, vallás, filozófia. A kiadók között megtalálja pl. az Oxford University Presst, az MIT Presst, a Cambridge University Presst, a Springert, a Taylor & Francist.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

Az Ovid Technologies 2010 márciusára ingyenesen elérhetővé teszi a GeoRef adatbázist.

Az American Geological Institute által kiadott adatbázis több mint 3 millió absztraktot tartalmaz geotudományi folyóiratokból, könyvekből, konferencia kiadványokból, térképekből.

Egyéni regisztráció után használható.

További információk az Egyetemi Könyvtár honlapján.

Következő oldal »