könyvvásár


Az Egyetemi Könyvtár 2011. december 8-án, 10 és 19 óra között kedvezményes könyvvásárt és börzét tart a könyvtár aulájában. A választékban majdnem minden megtalálható a lektűrtől az ezotérián át a tudományos művekig. Régi és új könyvek, folyóiratok, valamint a könyvtár saját kiadványai rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg.

Az árusítók között az Egyetemi Könyvtár mellett, idén diákok is kínálják könyveiket, valamint kiadók is képviselik magukat 30-40%-os kedvezményt biztosítva. Az árusítónak a Jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

2011. november 18-án (pénteken) 14 órakor az Egyetemi Könyvtár Dísztermében a L’Harmattan Kiadó és az Eszterházy Károly Főiskola Bölcsészettudományi Kara bemutatja Németh István-Fiziker Róbert (szerk.): Ausztria a 20. században : Az “életképtelen” államtól a “boldogok szigetéig” című tanulmánykötetet, és Németh István: Az osztrák út : Ausztria a 20. században című kötetét.

A vendégeket köszönti: Dr. Szögi László az ELTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója

A köteteket bemutatja: Prof. Dr. Mózes Mihály az Eszterházy Károly Főiskola Bölcsészettudományi Karának dékánja

A rendezvényen bemutatkozik a L’Harmattan Kiadó és az egri Líceum Kiadó is.

A kötetek a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók.

A Strauss-zene mellé egri borokat, német pezsgőt és friss pogácsát kínálunk.

Az Egyetemi Könyvtár 2010. december 7-én, 10 és 18 óra között kedvezményes könyvvásárt tart a könyvtár aulájában. A választékban majdnem minden megtalálható a lektűrtől az ezotérián át a tudományos művekig. Régi és új könyvek, folyóiratok, valamint a könyvtár saját kiadványai rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg.

Minden vásárlónk 1000 Ft fölötti vásárlása esetén ajándékba kapja a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. vásárlói kártyáját, amellyel kedvezményesen (magyar nyelvű könyvek esetén ez 25%, egyéb dokumentum, pl. CD, DVD, 10%) vásárolhat a Kódex Könyváruházban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ismét Múzeumok Éjszakája az Egyetemi Könyvtárban. 2010. június 19-án délután 18 órától éjjel 2 óráig a könyvtár – a tavalyi évhez hasonlóan – megnyitja kapuit, és munkatársai kulturális programokra invitálják az érdeklődőket.

A programsorozatot a Capella Silentium kórus hangversenye nyitja. A kórus az est folyamán két koncertet is ad. “Az Eötvös Loránd Tudományegyetem története – 1635-2010” című kiállításunkat a tárlat rendezői mutatják be az érdeklődőknek.
Csak ezen az éjszakán lesz nyitva T. Bortnyik Éva és Tubák Csaba két olajfestményből és két videó vetítésből álló fény installációja.
Megismerhetik a restaurálás műhelytitkait, és bebarangolhatják az épületet. Az aulában a könyvvásári standnál kiadványainkból kedvezményes áron válogathatnak az érdeklődök.

A Múzeumok Éjszakája valamennyi helyszínén belépésre jogosító karszalagok a Könyvtár információs pultjánál vásárolhatók.

A részletes program és a jelentkezési információ honlapunkon található valamint a hivatalos honlapon is kereshető.

Update: Fotók a rendezvényről.

konyvvasar2009133Az Egyetemi Könyvtár 2009. december 1-én kedvezményes könyvvásárt tart a könyvtár aulájában. A választékban majdnem minden megtalálható a lektűrtől az ezotérián át a tudományos művekig. Régi és új könyvek, folyóiratok, valamint a könyvtár saját kiadványai rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg.

A könyvvásár 10-20 óra között tart nyitva.

Múzeumok Éjszakája az Egyetemi KönyvtárbanIsmét Múzeumok Éjszakája az Egyetemi Könyvtárban. 2009. június 20-án délután 18 órától éjjel 2 óráig a könyvtár – a tavalyi évhez hasonlóan – megnyitja kapuit, és munkatársai kulturális programokra invitálják az érdeklődőket.

A programsorozatot a La Caffettiera Stioppéta kórus hangversenye nyitja. “A csillagok törvényei” című kiállításunk helyszínén, a könyvtár dísztermében az érdeklődők megtekinthetik a Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából készült filmet, ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a távcsövek fejlődéséről és az Univerzum megismeréséről vendégelőadónktól, Dr. Vincze Ildikó csillagásztól, illetve felhőtlen idő esetén távcsövön át figyelhetik a csillagos eget a Magyar Csillagászati Egyesület tagjainak közreműködésével.
Csak ezen az éjszakán lesz nyitva Szabó Nóra képzőművész “Az írás útja” című kiállítása.
Megismerhetik a restaurálás műhelytitkait, és bebarangolhatják az épületet. Az aulában a könyvvásári standnál kiadványainkból kedvezményes áron válogathatnak az érdeklődök, a gyerekeket pedig interaktív kézműves foglalkozás várja.

A Múzeumok Éjszakája valamennyi helyszínén belépésre jogosító karszalagok a Könyvtár információs pultjánál vásárolhatók.

Részletes programunk a honlapunkon olvasható, vagy a magyar és angol nyelvű szöveg letölthető, illetve a hivatalos honlapon kereshető.

Cawthorne, N.: Zsarnokok. A történelem 100 legvéresebb diktátora. Alexandra, 2007. 1000Ft.
Várkonyi Nándor: Sziriat oszlopai. Magvető, 1972. 300Ft.
Kosztolányi Dezső: Novellák 1-3. Szépirodalmi, 1957. 1000Ft.
Jane Austen: Értelem és érzelem. Rebeka és Panni Könyvkiadó, é.n. 200Ft.
Jane Austen: Büszkeség és balítélet. Rebeka és Panni Könyvkiadó, é.n. 200Ft.
Mikszáth Kálmán: A fekete város. 2008. 200Ft.
Jókai Mór: Az arany ember. 2008. 200Ft.
Horváth Andrea: Az asztrológia kézikönyve. Hungalibri, é.n. 200Ft.
Luhász Balázs: Paris flaneur [fotóalbum]. 2006. 500Ft.
Lillian Too: Az új Ji Csing. Gabo, 2007. 500Ft.
Filmévkönyv 2007. 200Ft.
Atlasz Plusz. Magyarország, Budapest. 210 település részletes térképe. Z-Press Kiadó, 2000. 500Ft.
Andrees Allgemeiner Handatlas…Leipzig, 1900. [180 old. 44×30cm(!)] 5000Ft.
Ady Endre: Válogatott versek 1-2. Kossuth Kiadó, 2007. 200Ft.
Defoe: Robinson Crusoe. Európa Diákkönyvtár, 1996. 100Ft.
Philip K. Dick: Várjuk a tavalyi évet. Agave, 2007. 200Ft.
József Attila összes verse. Anno Kiadó, é.n. 200Ft.

Továbbá: Lenin, Sztálin, Marx és Engels összes és válogatott művei, a Bolsaja Szovetszkaja Enciklopedia, lexikonok: a Révai új lexikona, a Magyar Nagylexikon egyes kötetei,sok-sok szótár, rengeteg folyóirat: Artmagazin, Klió, Átrium, Századok, Geo stbstbstb.

Az Egyetemi Könyvtár 2008. december 2. és 5. között kedvezményes könyvvásárt tart a könyvtár aulájában. A választékban majdnem minden megtalálható a lektűrtől az ezotérián át a tudományos művekig. Régi és új könyvek, folyóiratok, valamint a könyvtár saját kiadványai rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg.

A könyvvásár minden nap 10-20 óra között tart nyitva.

Múzeumok éjszakája2008. június 21-én, délután 18 órától éjjel 2 óráig a könyvtár – a tavalyi évhez hasonlóan – megnyitja kapuit, és munkatársai kulturális programokra invitálják az érdeklődőket. Ezen az éjszakán még látogatható lesz a Mátyás király: Magyarország a reneszánsz hajnalán című időszaki kiállítás a könyvtár- és egyetemtörténeti állandó kiállításunk mellett. Ezen kívül 19. századi divatképek és gyermekrajzok is láthatók lesznek az aulában, ahol kódexmásoló tudásukat is kipróbálhatják a gyermekek, közben Szent Iván-éji álmot idéző kórusművek csendülnek fel, majd tánc-show és fergeteges dzsesszkoncert szórakoztatja a közönséget. Ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak vendégeink a bibliáról, a magyarországi reneszánsz időszakáról, a restaurálás műhelytitkairól, valamint a könyvtár legféltettebb kincseiről. Az aulában a könyvvásári standnál kiadványainkból válogathatnak az érdeklődök. Ezen az éjszakán felfedi kilétét a könyvtár fantomja, felhőket varázsolnak nekünk és bebarangolhatjuk az épület rejtett zugait, az olvasóktól elzárt helyiségeit

További információk a honlapon vagy fájlban letölthető.

csomik.gifIgazán különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedhet szeretteinek, ha a könyvesboltinál jóval kedvezményesebb áron megvásárolja a Dante-kódex facsimile kiadását és a hozzá kapcsolódó tanulmánykötetet!
Az ELTE dolgozóinak és hallgatóinak további árengedmény!

Az Egyetemi Könyvtár titkársága várja könyvigényét e-mailben vagy telefonon: 411-65-00/ 3415. v. 3451. melléken.

A Helikon Kiadó jóvoltából Antalóczy Zoltán: Írjátok meg az igazságot! (1948-1990) című könyvét kedvezményes áron, 2.000,- Ft-ért vásárolhatják meg a kedves érdeklődők a 2007. december 5-én 15 órakor az Egyetemi Könyvtár Dísztermében kezdődő bemutató ideje alatt.

 Mindenkit szeretettel várunk!

Következő oldal »